SEZÓNA 2023 ZAČÍNÁ 8.4.2023!

SEZÓNA 2023 ZAČÍNÁ 8.4.2023!

Chvilka s majkem

Příprava vrcholí, liga se nezadržitelně blíží. Už příští sobotu začínáme domácím zápasem proti Příbram Bobcats. Opět startujeme v II.lize a kromě Příbrami nám soupeři budou Prague Lions, Pardubice Stallions, Třinec Sharks, Prague Mustangs, Brno Sígrs a Bělá Raiders. Je tedy nejvyšší čas seznámit vás se změnami v našem mužstvu.

V průběhu preseason došlo k velkému trejdu s Prague Black Panthers. Zkušenosti do AFL půjdou sbírat loňský starting QB Lukáš Bouda, WR Jakub Rada a OL Vratislav Havlovic. Naopak o své místo v Patriots budou bojovat kluci z programu Panthers RB Jakub Madej, RB Jonas Gerri, LB Jakub Pažický a Martin Kliner a WR Anton Pelech. Jde o trejd na tuto sezonu.

Na pozici trenéra skončil Richard Bonds. Nahradil ho William Levi Sturgis. Věříme, že nám tato změna hodně prospěje. Couch Sturgis přiletěl do Plzně už před koncem roku 2022 a od té doby do mančaftu neustále vnáší velký zápal. A nepolevuje. Z přípravy vykrystalizovala tato sestava:

Na pozici starting quaterbecka začne opět Martin Erneker. Po celou přípravu už je fit po loňském zranění a věříme, že konečně dostane příležitost tým dovádět k výhrám. Jako případný backup bude za Ernekera připraven naskočit Patrik Vainer. Primárně by ale měl spolu s Petrem Rešlem z pozice running backa připisovat yardy po zemi. Na této pozici dostanou svůj prostor také Jakub Madej, Jonas Gerri. Pozadu jistě nezůstane ani hrající legenda Pavel Tumpach. Snad ani on nevěřil fámám, že loňské zranění znamená konec kariéry. Jsme za něj hodně rádi. Z pozice widereceivra se o zachytávání Ernekerových pasů budou starat nováčci Jakub Šulda a Petr Karásek, Anton Pelech a další posila z Prague Black Panthers Patrik Formánek. Dalším widereceiverem bude navrátivší se Lukáš Kadlec. Ten má v našem dresu za sebou již mnoho sezón, jsme přesvědčeni, že tříletou pauzu na něm vůbec nepoznáte. A z velkých návratů to není vše. Na pozici tightenda se postaví další z plzeňských legend Jiří Urban. Sekundovat mu budou Patrik Vainer a Vít Vítek. Všem výše jmenovaným budou čas získávat ofenzivní linemani. Martinové Dušek a Partha, člen reprezentačního týmu do 19 let Jiří Černý, nováček Jan Neubauer, nestárnoucí matador František Janýr a další pražák Jiří Stříbrný.

V obranné lajně budou útočící soupeře trápit naše stálice Patrik Šmíd, Miroslav Blecha, Lukáš Kohel, Michael Bárta, Jindra Krisl, Stanislav Košík, Jiří Palenčár a své bude chtít říct také další z nováčků Luděk Vodička. Pozici linebeckera věříme že ovládne naše zámořská posila Marcus Deon Brown Jr., sekundovat se mu bude snažit další náš mládežnický reprezentatn Daniel Kokoška, Jonáš Fikrle, Radomír Novák a Josef Krnáč. V obraně budou mít co říct také Pavel Tumpach a hrající předseda Libor Kurfirst. Naše řady vyztuží i po zranění se vracející Daniel Šejbl a další stálice Pilsen Patriots - David Pivovar, Eric Coale a Radek Benedykt.

Věříme, že jsme dobře připraveni a rádi vám to 8.4. v Bukovci předvedem !!!

Go Patriots !!!